Revolutia – Gluma Proasta sau Circ

De cand cu protestele astea din Bucuresti, toti cunoscutii ma intreaba daca nu m-am dus si eu sa iau parte la ce se petrece prin centru.
Oameni buni, ati luat-o razna???
La ce sa particip? Pentru ce sa particip???
Toti cei care se duc acolo nu au altceva de facut mai bun, sau poate cauta putin circ. Nimic mai mult. Incetati cu ideile astea de tipul „alta Revolutie” ca nu se va face niciun cacat. Cu cine sa se faca Revolutie? Cu oamenii care se unesc cu adevarat numai la meciuri de fotbal? Cu oamenii care au stiut sa tipe in ’89 dupa libertate si democratie, si acum ca le au, tot nu le convine?
Discutam cu cineva legat de comunism, si argumentele sale nu au reusit sa ma convinga de faptul ca in comunism era mai rau ca acum.
Sunt pasionata de istorie de mica, si am citit si vazut orice legat de comunism in general, mai ales in Roamnia. Am discutat cu multi care au prins din plin regimul asta. Si da, mi se pare de 2 lei sa regreti acel regim, cat timp atunci ai fost atat de inversunat pe el. Dar la fel de prostesc mi se pare sa aud ca acum e o situatie ok. Sau mai ok ca atunci. Ce este mai ok????
Ca puteti iesi in plina strada si sa il injurati pe Basescu fara ca nimeni sa comenteze??? Extraordinar, aveti mancare, electricitate din plin. Si cu ce pret le aveti, dragii mei? Asta le spuneti doar cei care au pe mami si tati cu bani si care ati fost educati in conceptul ” puisor, stai cu pula in mana, ca muncim noi si pentru tine” sau cei care prin pile sau spagi ati ajuns unde sunteti. Un om care munceste corect, are o facultate , si doreste sa isi castige existenta decent, stie despre ce vorbesc. Stie ca nimeni nu se uita la el fara experienta, si ca atunci cand ai chiria 10 milioane pe luna ( cel putin ) si tu ai salariu de 12 ( minim pe economie pentru cei cu studii superioare ) , nu ai cum sa spui ca esti ok!!!! Problema comunismului este ca in sine lui, constituie un regim asupritor, si cu multe limitari, mai ales atunci cand incape pe niste maini total nepotrivite , cum a fost la noi. Nicidecum ca , ce sa spun, nu aveati voi voie sa plecati in vacante pe afara. Cati tineri de 30 de ani auziti ca au casa lor, masina, si tot ce le trebuie, in ziua de azi?? Pe munca lor, precizez iarasi!. Ati vrut libertatea de a va exprima, iata ca o aveti. Unii stiu sa o foloseasca iesind pe strazi si vandalizand magazine ( care o fi vina acelor magazine…ei stiu….! ) si altii va multumiti cu ideea ca o aveti. Si???? La ce va ajuta? Va cumpara mancare? Va da casa?
Romanul e atat de cretin uneori, incat prefera sa inchida ochii in fata adevaratelor probleme. Stati si dati legi impotriva unor caini nevinovati, ca ei sunt problema, din cauza cainilor nu aveti loc de munca, si unde sa stati, si cu ce sa achitati facturile! Dar tiganii , rasa asta imputita care a dus in jos tot ce a insemnat tara asta, nu ii vedeti ca ne fac de ras oriunde pun piciorul. Da, exista si tigani care isi vad de treaba si muncesc cinstit, dar cati???? Pe vremea lui Ceausescu ei erau scolaritati cum se cuvine, si unii ajungeau sa faca cariere frumoase. Sunt nenumarate vedete din rasa asta, pe care le respect, pentru ca au reusit sa se faca respectati, dar vedeti voi, oamenii aia, tot comunism au prins!!!!! De exemplu Jean Constantin, Stefan Banica, Aura Urziceanu. Au crescut invatand, si dorindu-si sa ajunga undeva. Tiganii din ziua de azi…. cresc ca sa fure si sa ne faca de ras. Dar astea nu conteaza pentru romani. Conteaza ca acum avem tehnologie, vedem cate posturi TV vrem ( ca bani sa platim cablul cad din cer ) si tot asa.
Dar cu toate astea, hai sa facem Revolutie, ca parca aia din ’89 a fost. Popor tradator suntem, atata tot.
Asadar, SA VA BAGATI UNDEVA DEMOCRATIA VOASTRA SI PE BASESCU SA IL PUPATI IN CUR, daca e asa bine.


Ai ceva de spus?